dilluns, 16 de novembre del 2015

Informació de concursos

Companys recordar-vos que podeu participar amb els vostres alumnes a diverses activitats matemàtiques. Aquí en podeu trobar un breu recull:

Problemes a l’esprint:
Organitzen: FEEMCAT, SCM i CESIRE CREAMAT.
Nivell: Primària (Cicle superior)
Calendari:4 convocatòries repartides, preferentment, durant el 2n trimestre.
L'objectiu és la resolució de problemes en línia treballant per equips internivells de centre. És una prova d'una sessió "a contrarellotge", però cada un dels centres participants (de tots els Països Catalans) pot fer la prova a l'hora que millor vagi per a l'organització del centre.

Proves Cangur de Matemàtiques:
Organitza: SCM
Nivell: Primària (5è i 6è)
Calendari: Període d'inscripció entre novembre i desembre. Al 2016 la prova es farà el 7 d'abril. Normalment es fa al voltant del 3r dijous de març. A partir de l'experiència d'enguany amb el Cangur Primària, que es valora positivament, la prova Cangur per a aquests nivells es desenvoluparà al propi centre, organitzat a l'hora i de la manera que en cada centre vagi millor per adaptar-lo a la seva manera de fer. La prova variarà una mica: 20 preguntes en una hora. La quota serà de 30€ multiplicat pel nombre de línies del centre. El termini d'inscripció anirà del 15 de gener al 15 de febrer.

Fem Matemàtiques:
Organitzen: FEEMCAT i les associacions de la federació amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament.
Nivell Primària (6è)
Calendari Inscripció fins a mitjans de febrer . 1a fase (finals del 1r trimestre a mitjans del 2n). 2a fase a l'abril. 3a fase al maig. Hi ha una 1a fase classificatòria, als centres, on es resolen tres problemes per equips. Posteriorment hi ha una 2a fase organitzada per cada associació de professorat de matemàtiques d'on surt l'alumnat que es classifica per la 3a i final a nivell de tota Catalunya. Primera fase (es fa als centres) Segona fase (es realitza de manera independent en cada una de les 5 associacions que forma part de la FEEMCAT: Tercera fase o fase final (s’estructura com una jornada matemàtica amb un component lúdic)

+ Mates:
Organitzen:ADEMGI, APaMMs.
Nivell Primària: Primària (5è)
Calendari: Inscripció fins a mitjans de febrer. 2a fase a l'abril. Hi ha una primera fase als centres i una fase final a partir de les fotografies seleccionades per cada centre.

Concurs de fotografia matemàtica:
Organitza: ABEAM Nivell: Primària (Cicle Superior)
Calendari: Inscripció fins a mitjans de febrer. 2a fase a l'abril La inscripció serà gratuïta pels centres que siguin socis de l’ABEAM (o que sigui soci el professor/a responsable). Els centres que no siguin socis hauran d’abonar 20€. Hi ha una primera fase als centres i una fase final a partir de les fotografies seleccionades per cada centre.

vídeoMAT:
Organitzen: CESIRE CREAMAT i MMACA
Nivell: Educació infantil, primària
Calendari: Termini de presentació entre febrer i abril.
És un certamen de vídeos fets per l'alumnat. Cada vídeo contesta, en tres minuts, una pregunta autoformulada on es mostren aplicacions de la matemàtica o es posa en evidència la seva presència en el nostre entorn.

Concurs de dibuixos matemàtics:
Organitza: ABEAM Nivell: Educació infantil i Primària
Calendari: Termini de presentació entre febrer i abril.
"Un dibuix serà un dibuix matemàtic si hi ha intenció per part de l'artista que així sigui. Per això, no només importa contingut matemàtic que es pugui veure directament en l'obra, sinó també (i sobretot) el joc que es fa amb ella i, per tant, la competència de l'artista en trobar, entendre i explicar la matemàtica que vol transmetre"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada