dilluns, 30 de maig del 2016

Cloenda concurs de dibuix ABEAM

Enguany hem presentat alguns dibuixos matemàtics al concurs d'ABEAM. Han tingut la sort de sortir seleccionats unes obres plàstiques que s'han dut a terme a la proposta que es trobareu al blog en relació a espai i forma anomenat "Línies i mesura".

Us pengem el link de la publicació d'ABEAM on surten tots els guanyadors, ja que hi ha idees molt originals que poden ser útils per a fer a l'aula. A veure si el proper curs us engresqueu!

Podeu clicar aquí.

L'Abril

Aquí podeu veure una experiència de l'Imma Masferrer que han dut a termes a l'Escola Maria Mercè Marçal. Els alumnes havien de calcular quantes setmanes li quedaven a l'abril per estar a la panxa de la mare. Càlculs, gràfics, ordenacions, estimacions en un video de només tres minuts presentat al Videomat d'enguany.

Gaudiu-lo.




Quantes setmanes li queden a l'Abril per estar a la panxa de la mare?






Passejades


Què podem trobar sota els nostres peus? Quants camins diferents recorrem al llarg de la vida i quins aspectes matemàtics hi destaquen?

D'aquestes idees neix la proposta que ens fa l'Anna Gallart, apassionada a la fotografia, ha convidat als seus alumnes a fer llargues passejades des del Montseny fins als terres més urbans ens les diferents estacions.

"Passejant, passejant ens hem adonat que els nostre paisatge anava canviant i amb ell el terra que anàvem trepitjant. Hem caminat per sobre les fulles dels castanyer, també per sobre els aglans i les fulles d'alzina, per la pinassa i les pinyes, hem seguit per les pedres del rierol i per un corriol de pedres i arrels"

En aquests enllaç podreu trobar el seu projecte de les passejades i unes quantes fotografies interessants.



http://issuu.com/areamataro/docs/projecte_passejades?e=19626661/36074810

Capsa de lògica i quantitat


Sempre costa trobar un material que puguem emprar des de P3 a 6è de primària. Aquí en tenim un molt bon exemple! Un material que podeu adaptar a les necessitats que tingueu i de segur que en podreu treure molt de suc matemàtic.

Aquesta capsa de lògica i quantitat ens l'han presentada la Carme Aymerich i la Mònica Muixac i és un molt bon recurs per a treballar la lògica i la numeració.





http://issuu.com/areamataro/docs/presentaci___capsa_l__gica_i_quanti?e=19626661/36074506

Línies i mesura


Com podem treballar la geometria d'una forma vivència, entenent la formació de línies, la seva transformació?

Aquesta és una proposta de la Ingrid Tena, duta a terme a segon de primària. També hi podreu trobar com els alumnes busquen recursos per tal de mesurar sense instruments de mesura.




http://issuu.com/areamataro/docs/progra_2b_geo?e=19626661/36074428

ELS CARGOLS, DE LA BIOLOGIA A L'ART




Com passar dels càlculs matemàtics dels espirals a l'art?

Aquí podreu trobar la proposta que ha fet la Mariona Torres: "Els Cargols, de la biologia a l'art".
Hi podreu veure activitats interessants que s'han dut a terme a segon a l'Escola Montserrat Solà.






Cliqueu aquí.

dijous, 26 de maig del 2016

Resultat concurs ABEAM

Hola companys/es,
aquí us deixem el resum de la cloenda del Concurs de dibuix d'ABEAM.EN podeu donar un cop d'ull per animar-vos per a participar el proper curs.
Cilqueu aquí.