dissabte, 19 de desembre del 2015

Butlletí CREAMAT

Aquí podeu trobar el butlletí del CREAMAT.

• Com cada any per aquestes dates hem publicat una tria de llibres amb contingut matemàtic que ens poden inspirar els regals (pels altres i per un mateix) (més informació).

• També us animem a resoldre el problema-felicitació 2016 que, com cada any, ens proposa l'Ignasi del Blanco. Aquest any la proposta és obtenir 2016 operant amb els nombres de l'1 al 9 ordenadament. A dia d'avui ja hem rebut 56 solucions diferents i anirem recollint fins el dia 21 (veure el problema).

• El proper 27 de gener l'alumnat de 5è i 6è de primària estan convocats a participar en els Problemes a l'esprint (més informació).

• Del 15 de gener al 29 de febrer estarà oberta la inscripció a les proves Cangur de Primària i de 1r, 2n i 3r d'ESO (més informació).

• Ja està oberta la inscripció a les VIII Jornades de l’Associació Catalana de GeoGebra que es faran els dies 19 i 20 de febrer de 2016 (més informació).

• Fins el 15 de gener està oberta la preinsicripció del curs Recursos i activitats d'experimentació en educació matemàtica a secundària (2015-2016) organitzat per la UB (més informació)

• Per altra banda no oblideu que està en marxa la quarta edició del vídeoMAT. Us animem a participar-hi (més informació).

• El 16 de gener de 2016, a Santa Coloma de Farners es realitzarà la Jornada - Operacions matemàtiques amb regletes, adreçada a mestres de primària (més informació)

• Fins el 25 d'abril de 2016 està obert el termini per presentar les vostres fotografies matemàtiques al Fotomath 15-16 (més informació).

• I no oblideu que aquest juliol del Congrés Català d'Educació Matemàtica (C2EM). En els propers dies s'obrirà el termini de presentació de resums de comunicacions, tallers, pòsters i taules (més informació).


Continuem amb les nostres recomanacions d'activitats publicades a l'ARC.

Educació infantil i primària Educació secundària Samarretes per aprendre els dobles.

Es presenta un joc de cartolines plastificades en forma de samarreta amb diferents quantitats d’estrelles impreses.
Cada samarreta té el mateix nombre d’estrelles al davant que al darrera. Es tracta de mostrar una samarreta plegada als alumnes i preguntar:

Quantes estrelles té? Els 7 frisos
L'activitat proposada consisteix en l'elaboració de cartells amb els 7 tipus de frisos atenent a les isometries que contenen.

Ens conviden també a veure un dels vídeos de la col·lecció permanent del vídeoMAT. vídeoMAT El punt cec pot provocar un accident si no fas el stop? INS El Sui - Cardedeu


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada